0
SÄSONGSAVSLUTNING - VI KÖR REA
RABATTKOD: ELDKVALITET200

Ved Stockholm - torkad ved av bästa kvalitet

Köpa ved
Beställ hem billig ved
Prisvärd ved av högsta klass

Veden från ONLYDRY genomgår en innovativ torkningsprocess och levereras direkt till ditt hem, redo att användas direkt. Vi garanterar ett rimligt pris, snabb leverans och personlig kundservice. All den ved som vi säljer är certifierad och uppfyller den högsta standarden på marknaden.

För din grill, bastu, lägereld eller kamin är veden från ONLYDRY det perfekta valet. Tack vare dess exceptionella kvalitet brinner det mycket varmt och nästan fritt från knäppningar. Det enkelt att tända den och veden genererar en hög värmeeffekt.

 

Varför beställa ved från ONLYDRY?

ALSTRAR RIKLIGT MED VÄRME

Noggrant torkad ved ger hög effekt

OPTIMAL FUKTIGHETSNIVÅ

Med en effektiv torkningsteknik reduceras veden till att innehålla mindre än 18% fukt.

FLEXIbel användning

Perfekt till ditt bastuaggregat såväl som din lägereld.

Köpa ved
Första klassens kvalitet.

Vi ser till att vedens kvalitet sköts i varje fas – från urvalet, genom torkningsprocessen, ända till leveransen. Alltid det bästa för dig och vår planet!

färdig att användas

Fördelaktligen staplade på pall eller smidigt förpackade i säck.

kostnadsfri leverans

Snabbt och smidigt direkt till dörren!

ONLYDRY Torkad Ved
Vanlig fuktig ved
Genererar mycket värme
Torkad under mycket höga temperaturer
Producerar lite rök och farliga partiklar
Skyddar spisar, kaminer och dylikt samtidigt som underhållskostnaderna minskas.
Huvudsakligen ren och passande för att lagra inomhus
Passande för braskaminer och öppna eldar
Skonsam mot miljön
Alltid fri från skadedjur och mögel
ONLYDRY VED HEM TILL DIG
Ekologisk tillverkning

Vi tillverkar ved på ett sätt som värnar den svenska skogen

Torkning och preparering

Vi arbetar med omtanke för miljön, skogen och våra kollegor.

BESTÄLLNING

När bestämt hur mycket ved du vill ha kan du lägga en order online

SNABB Kostnadsfri leverans

Vi levererar veden direkt till din dörr, snabbt och smidigt!

VI BRYR OSS OM DIN VED OCH MILJÖN

Den torra björkveden från ONLYDRY levereras till ditt hem i ett särskilt välbevarat skick – veden har valts ut med omsorg och torkats vid höga temperaturer med hjälp av innovativ teknik. ONLYDRY:s moderna processer garanterar också en respektfull behandling av naturen: hållbara metoder för utvinning av ved används för att skydda skogarna. Vi är tänker på varje detalj, på kvalitet och på praktiska förpackningar…

VEDGUIDEN

VÅRA KUNDER

- Anton
Läs mer
​​Jag gillar att laga mat över elden och framförallt på stekhäll. Det är viktigt att elden ger stadig och hög värme. Så blir det enklare att få till bra mat med tärr smak. Därför vill jag ha ved men rätt fukthalt för att se till att elden brinner jämnt. Det är så bekvämt att beställa hem veden och den kan ställas in direkt in i garaget. Det är inget mögel eller kryp som följer med. Gör till och med att garaget ser lite snyggare ut. Jag rekommenderar ved från Onlydry till 100 %. Allt gick jättebra och jag återkommer med beställningar.
- Kristina
Läs mer
Eftersom jag uppfostrar mina söner ensam måste jag göra mycket själv. Jag behöver och vill elda ved för värme men har inte riktigt tid att hugga och stapla/torka veden. Därför beställer jag veden så att den levereras direkt hem till mig klar att användas. Veden är mycket lätt att tändas och det tar bara några minuter! Superbra, enkelt och jag kan rekommendera det! Barnen hjälper till att bära in veden och tycker det är kul.
- Göran
Läs mer
Superskönt att kunna beställa hem mindre volymer vedsäckar då jag inte har mycket plats. Veden brinner mycket bra och är enkelt för barnen att tända. Den brinner varmt och min fru är nöjd eftersom köket alltid är varmt och skönt. Jag kan absolut rekommendera ONLYDRY. Trevliga killar som ger bra service och pris. Leveransen tog lite tid men samtidigt mycket snabbare än vad jag är van vid när jag beställt från annat håll.
- Elias
Läs mer
Jag beställer alltid hem större mängder ved som räcker hela säsongen. Veden är superlätt att tända och förvara. Det kommer inte med massor av smuts, stickor eller kryp så jag kan ha påsarna i huset. Ser till och med bra ut som inredningsdetalj. Kundtjänsten är jättebra och jag har alltid snabb frakt. Jag rekommenderar denna ved till alla som vill få veden bekvämt hem och inte vill ha smuts eller kryp överallt. Jättemysigt att sitta framför elden med en kopp kaffe.
Föregående
Nästa
NJUT AV NATURLIG VÄRME

Beställa och köpa ved i Stockholm

Vad du kan förvänta dig

Under mer än ett decennium har vi utvecklat vår process och teknik för att framställa kvalitativ ved just för dig. Vintern 22/23 åskådliggjorde de stora kostnader som kan krävas för att hålla ditt hus varmt, kostnader som vedeldning markant minskar. Har du tillgång till en kamin eller annan vedeldad spis i hemmet vet du att detta utgör ett utmärkt komplement till ordinarie uppvärmning.

Vi på ONLYDRY tycker att kvalitetsved ska vara lättillgänglig till ett rimligt pris, för inom- och utomhusbruk. Vårt torra björkträ är omsorgsfullt preparerat just för att du ska kunna njuta av det. Hör av dig om du har ytterligare frågor! 

 

Priset på ved

Det finns många faktorer som påverkar priset på trä. Här är några av dem:

  • Träslag. Hårdare träslag har i regel högre värmevärde, priset sätts därefter. Detta har att göra med densiteten, med andra ord tätheten i virket. Barrträ som tall och gran har lägre densitet och brinner därför under kort tid. Lövträ som björk, ek och bok har högre densitet och brinner under längre tid. 
  • Grad av bearbetning. Ved som har kapats, städats och torkats kostar naturligtvis mer än färsk ved.
  • Stjälpt eller travad ved. Travad ved har omsorgsfullt staplats på varandra, medan stjälpt ved har “kastats” i förslagsvis en säck. Du får långt mer ved om den är travad än om den är stjälpt.

Generella säkerhetstips för eldning

Många saker kan gå fel vid eldning inom- och utomhus. Eldar du inomhus via en öppen spis är det mycket viktigt att du underhåller skorstenen minst en gång om året. Gör du inte det finns det risk för att ansamlingar av smuts påverkar draget, något som ökar risken för skorstensbrand och att det ryker in. Anlita en sotare vid behov av rengöring.

Tänk dessutom på att aldrig elda färsk ved, detta skapar en ohållbar rökbildning. All ved från ONLYDRY är givetvis torkad i ugn till en optimal nivå

Eldar du utomhus gäller som alltid sunt förnuft. Gäller eldningsförbud eller om det generellt är torrt i området du eldar på ska du självklart inte använda dig av eld. Bygg en eldstad och tänk alltid på att ha en hink vatten redo om olyckan är framme. Städa upp efter dig och se till att elden är ordentligt släckt.

 

Förvaring av ved

Att förvara veden rätt innebär många fördelar.

  • Du säkerställer nödvändig ventilation
  • Du förhindrar mögel och skadedjur
  • Du förhindrar sotbränder genom att minska fukten i veden.

Veden bör staplas ordentligt, helst utomhus, på en plats där vinden kan blåsa genom den för att torka ut fukten. För att skydda veden mot fukt bör den staplas på pallar eller liknande ställningar, aldrig direkt på marken. Ett tips är att förvara en mindre mängd ved inomhus för att ha torr ved till hands när du behöver det.

Att klyva och torka sin egen ved är ett gediget arbete. När du väl är klar med klyvningen måste veden torka i upp till tre år för att vara lämplig för användning i kamin och spis. Bespara dig mödan med ved från ONLYDRY. 

FSC-certifiering 

All ved från ONLYDRY är FSC-certifierat. Forest Stewardship Defence Council är en oberoende, ideell och internationell organisation som arbetar för ett hållbart skogsbruk. Framförallt handlar det om att avverka skogen samtidigt som den biologiska mångfalden skyddas, utöver detta tas också lokalsamhällets rättigheter i akt.

 

Vanliga frågor om ved

På vilket sätt sker leveransen av veden?

Vi skickar veden med hjälp av DVS, vilket tar 5-7 arbetsdagar och är gratis i hela Sverige, exklusive Gotland och Norrland.

Vad är kostnaden för veden?

Vår ved kommer från björk, al, ek, och askträd. Priset är helt beroende av träslag och förpackning. Viktigt att tänka på när man jämför priset per kubikmeter är skillnaden mellan lufttorkad ved och ugnstorkad. Ved från ONLYDRY är ugnstorkad och har därmed bäst kvalitet på marknaden. Billigast är inte alltid bäst.

Är det möjligt att returnera varorna?

Ja, om du inte anser att du har fått det du betalat för ska du kontakta oss inom 14 dagar efter leverans. Därefter får du full återbetalning.